keskiviikko 30. huhtikuuta 2008

Kuinka kissille annetahan tapletti

Kuinka kissalle annetaan pilleri -juttu on ollut internetissä jo ainakin pari vuotta. Varmaan yhteensä viideltäkymmeneltä eri sivustolta löytyy sekä yleiskielellä että lounaissuomalaisella murteella. Olen joskus saanut joltain saman asian myös eteläpohjalaisella murteella, mutta ei se kai olekaan internetistä, koska en ainakaan minä löytänyt sitä mistään. Laitan loppuun vielä linkin sivustolle, josta saman asian läytää myös lounaissuomalaisittanin sanottuna.

 1. Nosta kissi sylihis ja pirä sitä vasemmalla käsivarrellas niinku pitääsit piäntä kersaa. Paa oikia etusormes ja peukalos kissin suun kummalleki pualelle ja paina hellästi poskia samalla ku pirät taplettia oikias käresnäs. Ku kissi aukaasoo suunsa, purota tapletti sen suuhu. Anna kissin panna suu kiinni ja nialaasta.
 1. Nosta tapletti laattialta ja kissi soffan takaa. Pirä kissiä vasemmalla käsivarrellas ja toista rosessi. Haje sitte kissi makuukamarista ja nakkaa pehemenny tapletti pois.
 1. Ota uus tapletti pakkauksesta ja pitele kissiä vasemmalla käsivarrellas ja pirä sitte kiinni takajaloosta lujaa vasemmalla kärelläs. Pakota kissin leuvat auki ja lykkää tapletti suun takaosaha oikialla etusormellas. Pirä kissin suuta kiinni ja laske samalla kymmenehe.
 1. Loiri tapletti akvaariosta ja kissi vaatekaapin päältä. Huura pualisos sisälle pihalta.
 1. Polovistu laattialle ja kiilaa kissi lujasti polovies välihi ja pirä kiinni etu- ja takakäpälistä. Älä piittaa kissin matalasta mouruamisesta. Käske pualisos pitää kiinni kissin päästä lujaa yhyrellä kärellä, samalla ku käsket sen tunkia puista viivootinta kissin suuhu. Liu´uta ny tapletti kissin suuhu viivootinta pitki ja hiaro kissin kurkkua voimakkahasti.
 1. Haje kissi karteekitangon päältä ja ota uus tapletti paketista. Pistä muistihi, notta muistat ostaa uren viivoottime ja koriata karteekit. Lakaase rikkimennehet koriste-esinehet takasta ja paa ne syrijähä myähempää kokohonliimausta varte.
 1. Kääri kissi suurehe hantuukihi ja pyyrä pualisuas makaamaha kissin päällä niin, notta sen pää justihi näkyy pualison kainalon alta. Pistä tapletti mehupillin päähä, pakota killin suu auki ja puhalla mehupillihi.
 1. Varmista lääkepaketista, nottei tapletti oo vaaralline ihimiselle. Jua klasi vettä, notta saat maun pois suustas. Paa laastari pualisos käsivartehe ja pese veri pois matosta kylymällä verellä ja mäntysoovalla. Haje sitte kissi naapurin halakoliiveristä.
 1. Ota uus tapletti. Paa kissi kaappihi ja paa ovet kaulan kohoralta kiinni siihenlaihi, notta pää vaa jää näkyvihi. Pakota kissin suu auki jäläkiruakalusikalla. Ammu tapletti kissin kurkkuhu kummirenksulla.
 1. Haje ruuvimeisseli tyäkalupakista ja kiinnitä ovi takaasi saranoollensa. Sitte vaa paat kylymäkompressi poskelles ja tarkistat rokotuskortistas viimmeesen jäykkäkouristusrokotuksen päivämäärän. Nakkaa T-paita roskihi ja haje uus paita makuukamarista. Soita sitte palokunta hakemaha kissi puusta tiän toiselta pualelta. Pyyrä viälä anteheksi naapuriltas, ku se tormootti aitaha, ku sen piti kissiä väistää.
 1. Ota viimmeene tapletti paketista. Siro kissin etu- ja takakoivet yhtehe ja siro se ruakapöyräj jalakaha. Etti paksut näppylähanskat liiveristä. Pakota kissin suu auki piänellä jakoavaamella. Tuki tapletti sen suuhu ja fileepiffinpala perähä. Pirä päätä pystyasennos ja kaara puali litraa vettä kurkkuhu, notta tapletti huuhtoutuu alaha.
 1. Pyyrä pualisoas viämähä sut ensiapuhu ja sitte vaa istut rauhas hilijaa, ku tohtori tikkaa sormes ja käsivartes ja nyppii tapletinjämät pois oikiasta silimästäs. Poikkia sitte kotomatkalla huanekalukauppaha ostamaha uus pöytä.
 1. Ku pääset kotia, soita elukkalääkärille ja pyyrä kotokäynnille.

Lounaissuomalaisella murteella sama asia.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Solit sanonu, notta "kummallekki pualelle". Menettelööhän sekinny paremmampuuttehes, mutta ainakimmeillä sanotahan, notta "kummallenkin pualellen".

Kirlah kirjoitti...

Niin no. Tämän jutun kirjoitin sellaisena kuin olen joskus sen joltain saanut. Siinä oli sellaisia kohtia, joita olisin itsekin sanonut toisin. Eri pitäjissähän sanotaan moni asia usein eri tavalla.

Toisaalta olen itsekin ollut niin kauan poissa tuolta murrealueelta, että varmaan moni asia on muuttunut aivoissani jo moneen suuntaan.

Unknown kirjoitti...

Lopuksi laastaroi naarmut ihollasi.