lauantai 11. toukokuuta 2013

Savolainen huomautuskirje


Ystävä lähetti minulle pohjoissavolaisesta kirjastosta saamansa huomautuskirjeen. Oli jäänyt yksi kirja palauttamatta, ja sitä perättiin tällaisella hauskalla savolaisella murrekirjeellä. Kirje saa varmasti vastaanottajan hyvälle mielelle. Huumorimielessä esitetty palautuspyyntö tuo kirjan takuulla varmemmin takaisin kirjastoon kuin tiukkapipoinen käskykirje.

Kun napsautat kirjettä, se suurenee niin, että  näet lukea koko tekstin.

4 kommenttia:

anja kirjoitti...

Täässäpä olisi esimerkki monelle muulle toimistolle ja virastolle, jotka muistutuskirjeitä lähettelevät. Tämä muistutus saa hymyn huulille ja mielellään kiikuttaa sekä kirjan että sakkomaksun kirjastoon.

Maija Mäkelä kirjoitti...

Kurkistin tänne toiseenkin blogiisi pitkästä aikaa. Kannatti tulla nauttimeen tämä savolainen ilopilleri.

Jotenkin vanhaa opettajan menneisyyttäni muistellesani mietin, miten paljon sopiva huumori saattoi auttaa hankalissa tilanteissa. Toisaalta, nuoret olivat aina hyvin tarkkoja siitä, että huumorin varjolla heitä ei saanut väheksyä.

Unknown kirjoitti...

Olipas hauska ja ennen kaikkea erilainen huomautuskirje, enpäs ole ennen tuollaiseen törmännyt. Huomasin heti hymähtäväni itsekseni kun luin kirjeen. Mielestäni tämä osoittaa, että halutaan vaalia ja arvostaa murteita, mikä on hieno asia! Jotenkin kirjeestä huokuu sellainen rento suhtautumistapa asioihin. Varmasti myös kirjeen saaja on tullut siitä hyvälle mielelle ja palauttanut kirjan ilomielin takaisin kirjastoon. Välillä on hyvä osata heittää asian huumoriksi, ja silloin ehkä huomaakin, ettei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti.

suruvaippa kirjoitti...

Joskus näin valokuvan Kuopolaisen pankin oveen kiinnitetystä mainoksesta jossa luki:

"Kaiken mualiman rahhoo"

Söpöö!

//Eija