perjantai 4. heinäkuuta 2008

Aakkosittain herjauksia


Ystäväni on ahkeroinut ja kerännyt haukkumasanoja aakkosittain. Hauska huomata, että joka ikisestä aakkosesta on olemassa jokin panettelusana. Vain x:llä ja q:lla alkavia herjauksia ei hän ole keksinyt. Niitä ei tullut minunkaan mieleeni yhtäkään. Jotkut näistä ovat jo vanhoja, vuosikymmeniä eläneitä sanoja, jotkut uusia.

Monilla kirjaimilla voisi tietysti kirjoittaa pitkän listan, mutta tarkoituksena on ollut kokeilla, löytyykö joka kirjaimella alkavaa haukkumaa, ja tietysti niitä löytyy. Mielenkiintoista minusta, että jokin etunimi muuttuu haukkumasanaksi. Joten mistäpä sitä tietää, onko joku käyttänyt vaikka xerkses-nimeä morkkausmielessä.

aivokääpiö, bimbo, crazy, dorka, einari, eino (Nykysuomen sanakirja 5), erkki, fakki-idiootti, gniidari (Nykysuomen sanakirja 5) = kitupiikki, höntti, idiootti, juntti, kahjo, lahopää, mulkero, nuija, outo, olkikuukkeli = maalainen (Nykysuomen sanakirja 5), pöljä, pönttö, runkku, sairas, seko, taukki, uuno, vammainen, vajaa, yrjö, zombi, ääliö, ö aapisen laidassa.

Kaikenlaisia sanoja keräillessäni olen tehnyt sen kumman huomion, että kaikenlaisesta negatiivisesta on olemassa jos jonkinlaisia sanalistoja. Mutta jos etsii jotain positiivista, ei listauksia ole missään, eivätkä ihmiset syty muutenkaan sellaiselle. Joten tämän jälkeen alan oikein aktiivisesti etsiä ja listata kaikkea kaunista, positiivista ja kehumiseen liittyvää.

Kuvassa hullukaali.


Ei kommentteja: