tiistai 31. tammikuuta 2012

Näin tunnistat eri sanaluokat


Löysin Allun blogista suomen kielen kielioppia nykynuorille. Tämä lienee alun perin löytynyt jostain Face book -sivulta. Ohje voisi vaikka oikeastikin auttaa tunnistamaan lauseista eri sanaluokat ja erottamaan, mikä on yhdyssana, mikä ei.


Kielioppia nykynuorille: Substantiivi on se sana, jonka jälkeen voi lisätä "perkele", kuten äijänperkele, autonperkele. Adjektiivi on sana jonka eteen lisätään "paskan", kuten paskantärkee, paskanhailee. Verbi on sana, jonka jälkeen lisätään sanat "ihan sikana". Nyt voi pennunperkeleet päntätä ihan sikana paskanhaileeta kieliopinperkelettä. Yhdyssana on sellanen jonka väliin EI voi laittaa vittu. Niinku 

yhdysvittusana. Ei käy. Kuormavittuauto. Ei käy. Aivan vitun ihana. Käy.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyödyllisiä "apusanoja".Periaatteessa on yhdentekevää, millä menetelmällä asiat saa menemään oppilaitten päähän tai oppilaat ylipäänsä pysymään hereillä. Härskit aasinsillat ovat aina olleet avuksi, sikäli kuin opettaja on uskaltanut niitä lausahdella. Naureskelen itsekseni, miten minun virkani kanssa olisi käynyt, jos olisin noita "apusanoja" käyttänyt.